15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na křehký a chutný krejcar, který neobsahuje vejce ani mouku? Naše verze tohoto tradičního dezertu je připravena bez těchto surovin a je stále stejně lahodná a jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte náš recept na bezlepkový krejcar a dejte své chuťové buňky na test!
Suroviny:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 banán
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku nasekaných ořechů nebo semínek
Postup:
- Smíchejte ovesné vločky, rozmačkaný banán, med, kokosový olej, skořici a vanilkový extrakt ve velké míse.
- Přidejte nasekané ořechy nebo semínka a důkladně promíchejte.
- Vytvarujte malé kuličky z této směsi a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nejsou kuličky zlatě hnědé.
- Vychladlé kuličky si můžete uložit do uzavřené nádoby a uchovat několik dní.