15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a krémové domácí risotto s houbami a šalotkou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně, kteří si rádi dopřejí lahodnou a sýtou večeři. S autentickou kombinací chuti hříbků, šalotky a parmazánu si jistě vychutnáte každé sousto. Postup je jednoduchý a rychlý, tak si připravte tuto lahodnou pochoutku ještě dnes!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (např. žampióny nebo sušené houby)
  • 1 střední šalotka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g Parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou šalotku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte je krátce osmahnout.
  3. Poté přidejte rýži a za stálého míchání restujte až do vykřupnutí zrna.
  4. Postupně přilévejte horký vývar a vařte risotto asi 18–20 minut, dokud není rýže měkká a krémová.
  5. Na závěr vmíchejte máslo a strouhaný Parmezán, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Servírujte horké posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *