15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala dhal z červených fazolí je tradiční indické jídlo plné chutí a koření. Tato lahodná a nasycující vegetariánská pochoutka je bohatá na bílkoviny a zdravé sacharidy. S jemnou kombinací fazolí, pomalu vařeného dhalu a pikantních koření bude tento recept jistě oslnit vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento exotický pokrm jako hlavní jídlo nebo přílohu a seznamte se s tradičními chutěmi indické kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek červených fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce směsi koření Masala
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- petržel na ozdobu
Postup
- Fazole namočte do vody přes noc, poté je opláchněte.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a na pánvi osmahněte na oleji.
- Přidejte na drobno nakrájený česnek a smažte ho spolu s cibulí.
- Přidejte nakrájené rajče a vařte, dokud se rozmačká.
- Přidejte fazole, koření Masala, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte vodu, aby byly fazole ponořené.
- Vše vařte, dokud fazole nezměknou a omáčka se zahustí.
- Podávejte posypané petrželí.