15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kuřecí satay se špenátem je lahodné exotické jídlo plné bohatých chutí a aromatických koření z jihovýchodní Asie. V tomto receptu se spojují přísady jako kuřecí maso marinované v omáčce satay, grilované a podávané s osvěžujícím špenátem. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si jedinečnou chuťovou zkušenost z Indonésie.
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kari pasty
- 1 lžíce medu
- 1 lžička oleje
- Šťáva z 1 limetky
- 200g špenátu
- Špejle na grilování
Postup:
- V misce smíchejte sójovou omáčku, kari pastu, med, olej a limetkovou šťávu.
- Přidejte kuřecí maso, cibuli a česnek a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Navlékněte kostky kuřecího masa na špejle a grilujte z obou stran dozlatova.
- Na pánvi osmažte špenát do změknutí.
- Servírujte špenát s grilovaným kuřecím satayem a případně podávejte s rýží.