15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si kushari, tradiční egyptskou směs těstovin, cizrny a cibule, zalitou rajčatovou omáčkou. Tento lahodný veganský pokrm je plný exotických chutí a jednoduchý k přípravě. Vyzkoušejte recept na kushari a ponořte se do kouzla egyptské kuchyně!
Suroviny
- 1 šálek suchých červených lentil
- 1 šálek suchého rýže
- 1 šálek špaget
- 1 cibule, nasekaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nasekaná
- 1 plechovka naklíčených cizrny
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- olivový olej
Postup
- Na rozpálené pánvi osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nasekaná rajčata a necháme chvíli dusit.
- Přidáme naklíčené cizrny a přiklopíme poklicí, aby se všechny chutě spojily.
- Mezitím uvaříme lentilky, rýži a špagety podle návodu na obalu.
- Hotové těstoviny smícháme s připravenou směsí cibule, rajčat a cizek.
- Přidáme kmín a sůl podle chuti.
- Podáváme teplé, posypané nasekanou petrželkou.