15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Boeuf Bourguignon s hranolkami je francouzská klasika plná bohatých chutí a šťavnatého masa, které se krásně doplňuje s křupavými hranolky. Tento lahodný recept je skvělým způsobem, jak si dopřát luxusní večeři doma! Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tento lahodný pokrm snadno a rychle.
Suroviny
- 800 g hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml vývaru
- 400 ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
- černý pepř, sůl, tymián
- olej na smažení
Postup
- Na oleji zpěníme nakrájenou slaninu a vyndáme ji z hrnce.
- Na stejném tuku opečeme nakrájené maso, osolíme a opepříme.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájený česnek.
- Na hranitý a zlatavý šťávu přidáme dvě lžíce hladké mouky. Zamícháme.
- Přilijeme víno a směs vývaru a rajčatového protlaku. Zamícháme.
- Přidáme bobkový list a k odvaření necháme asi 2 hodiny. Dochutíme tymiánem. Podáváme s hranolkami.