15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a žampiony
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodné a slavnostní jídlo s naším receptem na klasické risotto s houbami a žampiony. Tento chuťově bohatý pokrm bude určitě potěšením pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na podrobný postup a užijte si skvělou kulinářskou zkušenost s naším receptem!

Suroviny

  • 300g rýže na risotto
  • 200g smetany ke šlehání
  • 200g hříbků
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, sušené bylinky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a žampiony a necháme krátce restovat.
  3. Přidáme rýži a za stálého míchání podlijeme zeleninovým vývarem.
  4. V hrnci necháme rýži vařit do měkka a postupně přilijeme smetanu ke šlehání.
  5. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí, pepřem a sušenými bylinkami podle chuti.
  6. Hotové risotto podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželí jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *