15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s rýží a zeleninou, které vás okouzlí svou exotickou chutí. Tento recept je ideální pro milovníky indické kuchyně a zaručeně vám udělá radost. Podívejte se, jak snadno si ho můžete připravit doma a překvapte své blízké tímto lahodným jídlem plným aromatických koření a výrazných chutí.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g bílé rýže
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opečeme ho z obou stran.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a nakrájenou mrkev.
- Přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
- Podlijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do změknutí masa.
- V mezičase uvaříme bílou rýži přesně podle návodu na obalu.
- Smažené jehněčí kari podáváme s vařenou rýží a eventuálně ozdobíme natrhanou koriandrovou větvičkou.