15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské jídlo.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Jedná se o směs různých ingrediencí, jako jsou zelenina, maso, rýže a vajíčko, které vytváří lahodnou a vyváženou kombinaci. Vyzkoušejte tento autentický recept a podělte se o nezapomenutelnou chuť korejské kuchyně s celou rodinou. Buďte připraveni na chuťovou explozi!

Suroviny

  • 400g rýže
  • 200g hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 1 okurka
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička česneku (nasekaného)
  • 1 lžička zázvoru (nasekaného)

Postup

  1. Uvařte rýži dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmahněte hovězí maso nakrájené na tenké proužky.
  3. Na stejnou pánvi osmahněte nasekaný česnek a zázvor.
  4. Přidejte špenát a restujte ho do změknutí.
  5. Oloupejte a nastrouhejte mrkev a okurku.
  6. Ve slabě osolené vodě uvařte vajíčka natvrdo.
  7. V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr.
  8. Na talíři poskládejte rýži, maso, zeleninu a vařené vajíčko.
  9. Pokapejte omáčkou a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *