15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava mandlová s pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční mandlovou baklavu s pistáciemi. Tato křehká a sladká arabská pochoutka vás okouzlí svou kombinací mandlové pasty a nadrobno nasekaných pistácií, zalití medovým sirupem a zabalení do tenkých vrstev křehkého těsta. Vychutnejte si jedinečnou chuť v každém soustu!

Suroviny

  • 250g mletých mandlí
  • 100g mletých pistácií
  • 200g masla
  • 1 balíček lístkového cesta
  • 200g cukru
  • 200ml vody
  • skořice

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. V míse smícháme mleté mandle a pistácie.
  3. Roztavíme máslo a poté ho rozdělíme na dvě části.
  4. Na plech vyložený papírem na pečení položíme 1 vrstvu lístkového cesta.
  5. Pomazání 1. částí rozpuštěného másla, posypeme směsí mletých mandlí a pistácií.
  6. Dále pokračujeme střídavě vrstvou lístkového cesta a vrstvou plněnou mandlovou a pistáciovou směsí, dokud není směs spotřebována.
  7. Nakonec poslední vrstvu zalijeme zbylým máslem.
  8. Baklavu nařežeme na diagonální čtverce nebo romby.
  9. Před pečením zalijeme baklavu zbylým máslem.
  10. Pečeme v troubě asi 40 minut nebo dokud má baklava zlatavou barvu.
  11. Poté připravíme sirup smícháním cukru, vody a skořice a povaříme ho.
  12. Po upečení baklavu ještě horkou zalijeme připraveným sirupem.
  13. Nechejte vychladnout a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *