15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s mořskými plody doma! Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný chutí moře. Skvělá kombinace rýže, mořských plodů a aromatických bylinek vám zaručí skvělý zážitek ze stolu. Nechte se unést vůní a chutí této lahodné dobrotou!

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 20g másla
  • 1 lžička nasekané čerstvé petržele
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme, dokud nebude skleněná.
  3. Přilijeme víno a necháme ho vřít, dokud většina tekutiny nevypaří.
  4. Postupně přidáváme horký zeleninový vývar, lžíci po lžíci, za stálého míchání.
  5. Když je rýže měkká, přidáme mořské plody a krátce je restujeme, dokud nejsou hotové.
  6. Přidáme máslo, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
  7. Před podáváním můžete posypat nastrouhaným parmezánem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *