15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s mořskými plody doma! Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný chutí moře. Skvělá kombinace rýže, mořských plodů a aromatických bylinek vám zaručí skvělý zážitek ze stolu. Nechte se unést vůní a chutí této lahodné dobrotou!
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 20g másla
- 1 lžička nasekané čerstvé petržele
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme, dokud nebude skleněná.
- Přilijeme víno a necháme ho vřít, dokud většina tekutiny nevypaří.
- Postupně přidáváme horký zeleninový vývar, lžíci po lžíci, za stálého míchání.
- Když je rýže měkká, přidáme mořské plody a krátce je restujeme, dokud nejsou hotové.
- Přidáme máslo, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním můžete posypat nastrouhaným parmezánem a petrželkou.