15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný rýžový pilaf se zeleninou, který vás uchvátí jedinečnou kombinací chutí a vůní. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro celou rodinu na každodenní večeři nebo speciální příležitosti. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si skvělou chuť tohoto tradičního jídla.

Suroviny:

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme rýži a restujeme ji s ostatními surovinami asi 2 minuty, aby se osypala olejem.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit pod pokličkou, dokud se rýže nenasaje všechnou tekutinou.
  5. Ochutíme solí a pepřem a podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *