15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hříbky a šalvějí! Tento recept spojuje chuť kuřecího masa s aromatickými hříbky a bylinkou šalvějí. Skvělá kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo již dnes!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 200g rýže na rizoto
- 100g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čajová lžička nasekané čerstvé šalvěje
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
- litr kuřecího vývaru
- 50g strouhaného parmazánu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte ho, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a na drobno nasekanou šalvěj. Orestujte, dokud hříbky nezezlátou.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude sklenitá.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a vařte rizoto, dokud nezměkne.
- Přidejte strouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Hotové rizoto servírujte posypané nasekanou šalvějí a parmazánem.