Vyzkoušejte závan Indie s tímto lahodným receptem na indický guláš s jehněčím a hráškem. Kombinace exotických koření a jemného masa vytvoří skvělou chuťovou explozi. Nechte se unést vůní a chutí indické kuchyně!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400ml vývaru
  • 200g hrášku
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme kostky jehněčího masa a osmahneme je ze všech stran.
  3. Přidáme kari koření, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem.
  5. Nechejte vařit alespoň 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  6. Přidejte hrášek a vařte dalších 10 minut.
  7. Pokud je guláš příliš řídký, můžete přidat trochu zahuštění.
  8. Po dochucení můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *