15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se slaninou a kořením
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon se slaninou a kořením je klasický francouzský recept, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Hovězí maso se dusí ve víně spolu se slaninou, houbami a aromatickým kořením, výsledkem je lahodně bohatá a kořeněná chuťová exploze. Podle tohoto receptu snadno připravíte dokonalé jídlo pro svou rodinu nebo hosty.

Suroviny

  • 600g hovězího masa (na gulášový vývar)
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová bulva
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř
  • 200ml červeného vína
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 200g žampionů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvý petrželový nať

Postup

  1. Na kousky nakrájejte hovězí maso a osmahněte ho na oleji ve velkém hrnci.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, mrkev, petržel a bobkový list.
  3. Po chvíli přidejte rajčatový protlak, mletou papriku, tymián, sůl a pepř.
  4. Zalijte červeným vínem a kuřecím vývarem a nechte dusit asi 2 hodiny.
  5. Po této době přidejte na plátky nakrájené žampiony a nechte vařit dalších 30 minut.
  6. V misce smíchejte hladkou mouku s trochou studené vody a přidejte do hrnce, aby se omáčka zahustila.
  7. Po chvíli vaření hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *