15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kořeněná masová koule v rajčatové omáčce je lahodné jídlo plné chutí a vůní. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pokrm a posilte si své dovednosti v kuchyni s naším receptem. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své bližní s výtečným jídlem plným chutí a vůní.
Suroviny:
- 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 vejce
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- 400g rajčatové omáčky
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé koule.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte masové koule do zlatova z obou stran. Poté je vyndejte a dejte stranou.
- Do pánve přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji provařit. Poté vložte masové koule zpět do omáčky a nechte chvíli vařit.
- Po uvaření ozdobte nadrobno nasekanou petrželkou a podávejte s těstovinami nebo rýží.