15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná masová koule v rajčatové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněná masová koule v rajčatové omáčce je lahodné jídlo plné chutí a vůní. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pokrm a posilte si své dovednosti v kuchyni s naším receptem. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své bližní s výtečným jídlem plným chutí a vůní.

Suroviny:

  • 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • 400g rajčatové omáčky
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé koule.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte masové koule do zlatova z obou stran. Poté je vyndejte a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji provařit. Poté vložte masové koule zpět do omáčky a nechte chvíli vařit.
  4. Po uvaření ozdobte nadrobno nasekanou petrželkou a podávejte s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *