15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s bílou rýží je tradiční indické jídlo plné lahodných koření a chutí. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro všechny, kteří si chtějí dopřát exotickou a zdravou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si novou chuťovou zkušenost!
Suroviny:
- 1 hrnek suchých červených čoček
- 2 velké rajčata, nasekaná na kostičky
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvé zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 2 hrnky vody
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
- vařená bílá rýže k podávání
Postup:
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, zázvor a všechny koření.
- Přidejte nasekaná rajčata a nechte vařit asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Přidejte červené čočky a vodu, přiveďte k varu a pak snižte plamen na minimum a nechte vařit asi 20-30 minut, dokud čočky nezjemní.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Dhal podávejte s vařenou bílou rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.