15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Crème brûlée vanilkový puding s karamelovou křupavou krustou – luxusní dezert, který si zamilujete! Připravte si tento lahodný recept doma a okuste překvapení v každém soustu.
Suroviny
- 500 ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový lusk
- 5 žloutků
- 100 g cukru
- 2 lžičky kukuřičné mouky
- šťáva z ½ citronu
- 100 g jemného krystalového cukru na karamelovou krustu
Postup
- Vanilkový lusk rozkrojte a vydlabejte semínka.
- Mléko s vanilkovými semínky a luskem přiveďte k varu a nechte 10 minut louhovat.
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
- Přidejte kukuřičnou mouku a citronovou šťávu a promíchejte.
- Odstavte vanilkový lusk z mléka a postupně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
- Vzniklou směs přendejte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezhoustne.
- Rozdělte směs do malých skleněných nebo keramických miskoviček a nechte vychladnout a ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny nebo ideálně přes noc.
- Před servírováním posypte vrstvu krystalového cukru na povrch každého pudinku a za pomoci kuchyňského hořáku oheň zkaramelizujte, dokud se cukr neztvrdne.
- Hotové Crème brûlée puddingy ihned podávejte.