15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které si zamilujete pro jeho bohatou a exotickou chuť. Tento recept na smaženou rýži s masem je plný aromatických koření a lahodného masa, které společně vytváří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést do světa indonéské kuchyně a vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 200g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud masa nezbělá.
- Přidáme nakrájenou mrkev a smažíme dalších pár minut.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- Přilijeme sójovou omáčku, kari koření, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- Na straně si opečeme vejce na kávovaru a přidáme je k rýži.
- Hotové jídlo můžeme posypat nasekanou pažitkou a podávat s plátkem okurky nebo rajčete.