15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng – smažená rýže s masem
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které si zamilujete pro jeho bohatou a exotickou chuť. Tento recept na smaženou rýži s masem je plný aromatických koření a lahodného masa, které společně vytváří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést do světa indonéské kuchyně a vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 200g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud masa nezbělá.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a smažíme dalších pár minut.
  4. Přidáme vařenou rýži a promícháme.
  5. Přilijeme sójovou omáčku, kari koření, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme.
  6. Na straně si opečeme vejce na kávovaru a přidáme je k rýži.
  7. Hotové jídlo můžeme posypat nasekanou pažitkou a podávat s plátkem okurky nebo rajčete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *