15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s medem a oříšky
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a křehká baklava s medem a oříšky je tradiční orientální dezert, který si zamilují všichni milovníci sladkého. Vyzkoušejte náš recept a dopřejte si lahodnou lahůdku plnou medové sladkosti a křupavých oříšků. Navíc ji můžete snadno připravit i doma!

Suroviny

  • 450 g lískových oříšků
  • 400 g másla
  • 500 g lístkového těsta
  • 250 g medu
  • 200 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletých hřebíčků

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň – oříšky jemně nasekáme nebo rozmixujeme a smícháme s cukrem, skořicí a hřebíčkem
  2. Lístkové těsto rozválíme a rozdělíme na dvě části
  3. Vymažeme pekáč máslem a položíme do něj první část těsta
  4. Po těstě rozprostřeme polovinu náplně s oříšky
  5. Přikryjeme druhou částí těsta a opět náplní
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud baklava nezezlátne
  7. Poté baklavu vyjmeme, necháme vychladnout a přelijeme rozehřátým medem
  8. Po vychladnutí můžeme nakrájet na porce a podávat

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *