15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazane lasagne s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Naše recept na lahodné a nadýchané lasagne s bohatou boloňskou omáčkou je jistým ohromením vašich chuťových pohádkov. Sýtě našlapané plátky těstovin se vrství s výborně pikantní omáčkou z mletého masa, rajčat a bylinek. Nenechte si ujít toto dokonalé spojení italské klasiky a bohaté chuti, která vaše chuťové buňky osloví. S naším receptem na lasagne s boloňskou omáčkou si dopřejete pravý italský kulinářský zážitek doma u vás v kuchyni. Buon appetito!

Suroviny

  • 400 g lazane těstoviny
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400 g krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme mleté maso a osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme krájená rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř. Necháme provařit 15 minut.
  3. V menší zapékací misce vytvoříme první vrstvu lazane těstovin, poté přidáme vrstvu boloňské omáčky a posypeme sýrem. Takto postupujeme až do vyčerpání surovin.
  4. Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud není sýr zlatavý a bublá.
  5. Hotové lasagne podáváme s čerstvou bazalkou a můžeme přidat i čerstvý petržel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *