14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na klasické italské ragu bolognese s čerstvou tagliatelle pastou. Tento bohatý a chutný pokrm vám okamžitě získá srdce svou jednoduchostí a výjimečnou chuťovou kombinací. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 400 g rajčat z plechovky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml bílého vína
- čerstvý tymián a bobkový list
- sůl, pepř, olej
- tagliatelle těstoviny
- parmazán na posypání
Postup
- Na oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, česnek a nadrobno nastrouhanou mrkev s celerem.
- Přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
- Zalijeme vínem, necháme vyvařit alkohol a přidáme rajčata z plechovky a protlak. Zamícháme.
- Přidáme tymián, bobkový list a necháme dusit asi hodinu pod pokličkou na mírném plameni. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody.
- V dochucení můžeme přidat sůl a pepř dle chuti.
- V koncové fázi uvaříme tagliatelle těstoviny podle návodu na balení.
- Podáváme se špetkou parmazánu posypaného na talíři.