14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s tagliatelle pastou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na klasické italské ragu bolognese s čerstvou tagliatelle pastou. Tento bohatý a chutný pokrm vám okamžitě získá srdce svou jednoduchostí a výjimečnou chuťovou kombinací. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • čerstvý tymián a bobkový list
  • sůl, pepř, olej
  • tagliatelle těstoviny
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, česnek a nadrobno nastrouhanou mrkev s celerem.
  2. Přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
  3. Zalijeme vínem, necháme vyvařit alkohol a přidáme rajčata z plechovky a protlak. Zamícháme.
  4. Přidáme tymián, bobkový list a necháme dusit asi hodinu pod pokličkou na mírném plameni. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody.
  5. V dochucení můžeme přidat sůl a pepř dle chuti.
  6. V koncové fázi uvaříme tagliatelle těstoviny podle návodu na balení.
  7. Podáváme se špetkou parmazánu posypaného na talíři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *