14. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými zeleninami, masem, vejci a omáčkou Gochujang. Jednoduché a zároveň chutné jídlo, které můžete snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si toto lahodné jídlo plné barev a chutí.
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 200g hovězího masa (tlusté kousky)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100g mladého špenátu
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce oleje
- 1 česneková stroužek
- 1 lžička cukru
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme hovězí maso nakrájené na nudličky.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a cuketu a dusíme, dokud nezměknou.
- Do zvláčněného špenátu přilijeme 1 lžíci sójové omáčky a dusíme do zhoustnutí.
- Zvláčněné vajíčka orestujeme a nakrájíme na plátky.
- Na talíř rozdělíme vařenou rýži a položíme na ni maso s zeleninou a špenátem.
- Do středu talíře dáme nakrájená vajíčka.
- V misce smícháme 3 lžíce sójové omáčky, sezamový olej, cukr a pokrájený česnek.
- Tuto omáčku přelijeme přes bibimbap a podáváme.