14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí rizoto s hříbky a šlehačkou. Kombinace kuřecího masa, aromatických hříbků a krémové šlehačky vytvoří dokonalou chuťovou symfonii, která potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem zaručeně uděláte radost i sobě i svým blízkým. Připravte si ho dle našeho jednoduchého návodu a nechte se unést lahodnými chutěmi.
Suroviny
- 300g kuřecích prsou
- 200g rýže na rizoto
- 100g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 500ml vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup
- Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme do zlato-hněda.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme rýži a restujeme do sklovata.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme do změknutí rýže.
- Přilijeme smetanu, promícháme a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
- Ještě chvíli povaříme a hotovo.