14. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje výrazné chutě grilovaného masa s rýží a pestrou zeleninou. Tento lahodný pokrm je plný bohatých chutí a zajisté potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na bibimbap a dejte svému jídelníčku malý exotický závan!
Suroviny
- 300 g rýže
- 200 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g špenátu
- 2 vejce
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce goču-džangu (korejská papriková pasta)
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte rýži dle návodu a nechte ji vychladnout.
- Na pánvi osmahněte na oleji nakrájenou mrkev, okurku, cibuli a špenát.
- Na grilu si ugrilujte nakrájené maso na tenké plátky, pak ho nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte goču-džang s sójovou omáčkou a prolisujte česnek.
- Do každého miska dejte porci rýže, vrchu přidejte zeleninu, maso a vejce připravené jako omeletu. Polejte omáčkou a podávejte ihned.