14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si slavné italské jídlo – lahodnou lasagni bolognese! Tento tradiční recept kombinuje vrstvy těstovin, boloňské omáčky a sýra, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Naučte se připravit tuto lahůdku snadno a rychle a potěšte své chuťové buňky. Sledujte náš recept a nechte se okouzlit chutí Itálie!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového pyré
- 200ml vývaru
- 200g sýra parmazán
- 250g lasagní
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup:
- Nejprve si nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky. Hovězí maso opékejte na pánvi, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezjemní. Přidejte rajčatové pyré a vývar. Osolte, opepřete a přidejte oregano a bazalku podle chuti.
- Na dno zapékací mísy dejte trochu omáčky, pak vrstvěte lasagně, omáčku a parmazán. Postup opakujte, dokud nedosáhnete požadované výšky.
- Zakončete vrstvou omáčky a posypáním parmazánem. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud sýr nesmrdí.
- Lasagne nechte pár minut odpočinout před krájením a podávejte teplé. Dobrou chuť!