14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Jehněčí burger s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Jemně kořeněný jehněčí ⁣burger s plátkem lahodného kozího sýra je⁢ skvělou alternativou k tradičnímu hovězímu ‍burgeru. Připravte si tento chutný pokrm ​plný živých chutí a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g mletého jehněčího masa
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ vejce
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička ‍mleté papriky
  • Sůl a⁤ pepř podle ‍chuti
  • 4 plátky kozího sýra
  • 4 houskové rohlíky
  • Salátové listy
  • Rajčatový protlak

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte​ cibuli a česnek na jemné kousky.
  2. V ​míse smíchejte mleté⁤ jehněčí ⁢maso, nakrájenou⁢ cibuli,⁣ česnek, vejce, tymián,​ mletou papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a ‌vytvořte z toho⁣ 4⁤ stejné placičky.
  3. Připravte si gril nebo pánev ‍a opečte placičky z obou stran⁤ dozlatova.
  4. Na konci grilování položte na vrch každé placičky plátek kozího sýra, ‌aby ‌se lehce rozpustil.
  5. Rohlíky rozkrojte napůl a z obou​ stran je osmažte na grilu nebo v troubě.
  6. Na spodní část rohlíku ‌dejte salátové listy, ‍na ně placičku s jehněčím⁣ masem a ⁢kozím sýrem a zakončete plačkem ⁣rajčatového protlaku.
  7. Přiklopte vrchní část rohlíku‍ a jehněčí burger s kozím sýrem je hotový k⁢ podávání!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *