14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chuťově bohatý marocký pokrm – Tagine s kuřecím masem a citrony. Jednoduše připravený v tradiční hliněné nádobě, jemně dochucený kořením a sladkým citronem. Skvělá kombinace chutí, která okouzlí vaše chuťové buňky. S receptem na našem webu si snadno připravíte lahodné jídlo plné exotických vlivů. Navíc je tagine kuřecí s citrony vhodným pokrmem i pro ty, kteří dbají na zdravou stravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních s kostí
- 2 středně velké cibule, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hrst nasekané čerstvé nane
- 6 citronů, rozkrojených na čtvrtiny
- 250 ml kuřecího vývaru
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí stehenní do zlatova.
- Přidejte cibuli, česnek a vše orestujte do zlatova.
- Přisypte koření (kurkuma, skořice, kmín, pepř) a nechte chvíli restovat, až se všechny chutě spojí.
- Přidejte nasekanou nane a citrony a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit pod pokličkou minimálně 30 minut nebo dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte soľí a pepřem.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží. Dobrou chuť!