14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a kmínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou ‍českou klasiku – Kulajdu s ⁢vejci ⁤a kmínem. Tento teplý a ⁤sýrový krémový ‌polévka je plná ‌bohatých chutí ‌kmínu ⁣a vejce. Skvělá volba pro chladné dny ‌nebo jednoduché ⁤večeře. S naším receptem ⁢bude vaše kulajda vždy ⁣dokonalá!

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • 1⁤ lžíce másla
  • 1 ​lžička kmínu
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml‍ smetany​ ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce octa
  • sůl, ‌pepř
  • kopr na ozdobení

Postup

  1. Brambory​ oloupejte a nakrájejte na kostičky, ⁤cibuli nakrájejte⁤ na⁣ drobno.
  2. Na ⁢pánvi rozehřejte máslo a ‌osmahněte na něm kmín. Přidejte cibuli a ⁣restujte​ do sklovata.
  3. Přidejte nakrájené brambory ⁤a zalijte ​zeleninovým ​vývarem. Vařte asi 20 minut,​ dokud brambory nezměknou.
  4. V misce ‍smíchejte smetanu,‍ žloutky a ocet. Postupně přidejte trochu horkého vývaru ⁤z polévky a zamíchejte, abyste zabránili sražení smetany.
  5. Tuto směs přilijte do polévky a‍ nechte vařit asi 5 minut. Osolte‌ a⁢ opepřete podle chuti.
  6. Smažte ve ‌volském oku ⁤vejce a ⁤přidejte je na vrch‌ polévky. Posypte nasekaným koprem⁤ a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *