14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-sousto
zdroj: Recepty 24/7

Dobrý ‌recept na tradiční ⁤české ​jídlo – knedlo-zelo-vepřo-sousto. Kombinace měkkých‌ knedlíků, dušeného zelí a šťavnatého vepřového masa vytvoří lahodnou a⁢ sytou chuťovou⁣ symfonii. Sledujte ‍náš jednoduchý recept a připravte si‍ tento⁢ lahodný pokrm doma! Suroviny:

  • 400g hladké mouky
  • 600g ‍zelí
  • 500g vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. ⁤Smícháme mouku s vejcem a⁤ trochou vody,⁢ až vznikne ⁢hladké ⁢těsto. Promícháme a necháme odpočinout.
  2. V‌ druhém ⁤hrnci si⁤ osmažíme ⁤na sádle ‍na kostičky nakrájené ‌vepřové maso. Dochutíme solí a​ pepřem.
  3. Přidáme nakrájené⁤ zelí a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
  4. Z ‍těsta ⁣vytvoříme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí ‌osolené⁢ vodě,‍ dokud ⁤nevyplavou na povrch.
  5. Knedlíky s‍ vepřo-zelím podáváme ​posypané nasekanými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *