Vyzkoušejte jedinečný recept na kořeněné pečené batáty se čočkou! Tato chutná a zdravá kombinace je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Batáty jsou pečené s aromatickými kořeněními a podávají se s lahodnou čočkou. Nechte se okouzlit lahodnou chuťí a zdravými přísadami!

Suroviny:

  • 2 velké batáty
  • 1 šálek červené čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nařežeme batáty na menší kousky a vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nezměknou.
  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej a přidáme koření – kmín, koriandr a papriku. Prohřejeme asi 1 minutu, dokud se koření nezačne vůně uvolňovat.
  3. Přidáme vařenou čočku a promícháme s kořením. Vaříme dalších 5 minut na mírném ohni, aby se všechny chutě spojily.
  4. Předehřejeme troubu na 200°C.
  5. Vymažeme pekáč olejem a položíme do něj na 1 vrstvu batátových kousků.
  6. Na batáty nalejeme čočkovou směs a promícháme, tak aby bylo vše dobře pokryto.
  7. Pečeme v troubě asi 25-30 minut, dokud batáty nezezlátne a nezměknou.
  8. Po vytáhnutí z trouby posypeme pečené batáty se čočkou solí a pepřem a můžeme ihned podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *