Vyzkoušejte jedinečný recept na kořeněné pečené batáty se čočkou! Tato chutná a zdravá kombinace je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Batáty jsou pečené s aromatickými kořeněními a podávají se s lahodnou čočkou. Nechte se okouzlit lahodnou chuťí a zdravými přísadami!
Suroviny:
- 2 velké batáty
- 1 šálek červené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nařežeme batáty na menší kousky a vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nezměknou.
- Mezitím v pánvi rozehřejeme olej a přidáme koření – kmín, koriandr a papriku. Prohřejeme asi 1 minutu, dokud se koření nezačne vůně uvolňovat.
- Přidáme vařenou čočku a promícháme s kořením. Vaříme dalších 5 minut na mírném ohni, aby se všechny chutě spojily.
- Předehřejeme troubu na 200°C.
- Vymažeme pekáč olejem a položíme do něj na 1 vrstvu batátových kousků.
- Na batáty nalejeme čočkovou směs a promícháme, tak aby bylo vše dobře pokryto.
- Pečeme v troubě asi 25-30 minut, dokud batáty nezezlátne a nezměknou.
- Po vytáhnutí z trouby posypeme pečené batáty se čočkou solí a pepřem a můžeme ihned podávat.