14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a tradiční české jídlo – knedlíky se smaženým kyselým zelím. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalé měkké knedlíky ve spojení s chutným smaženým zelím plným kyselého nádechu. Ideální volba pro milovníky tradiční české kuchyně. Zaručeně vás potěší!
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 500g kyselého zelí
- 100g uzeného masa
- Sůl, pepř
- Olýveový olej
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce, sůl a promícháme na hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku.
- Těsto necháme odpočinout a mezi tím osmahneme na pánvi na olivovém oleji na nudličky nakrájené kyselé zelí.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
- Uzené maso nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi.
- Hotové knedlíky podáváme s opečeným kyselým zelím a uzeným masem.