14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si bohatou chuť kořeněného beránka s šafránem díky tomuto receptu plnému exotických chutí. Kombinace aromatických bylinek, koření a šafránu zaručeně potěší Vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné překvapení pro celou rodinu.
Suroviny
- 1 kg beránka (plec nebo krkovice)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- špetka safránu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na lžíci oleje orestujeme jemně nakrájenou cibuli a zploštěný česnek.
- Přidáme koření (skořici, kmín, koriandr, šafrán) a restujeme krátce, až se vůně koření uvolní.
- Beránka očistíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Pokud je potřeba, přidáme trochu oleje a zprudka orestujeme z obou stran.
- Když je maso dobře zesklovatělé, zalijeme ho trochou vody a dusíme pod pokličkou alespoň hodinu, dokud nebude měkké.
- Pokud je příliš vody, necháme ji vyvařit. Můžeme přidat trochu vody nebo vývaru, aby bylo omáčka hustší.
- Ochutíme a doladíme sůl a pepřem podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo chlebem, ozdobené čerstvým bylinkami.