14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a parmezánem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné italské risotto s houbami a parmezánem. Chuťově bohatá kombinace hríbů, krémové rýže a lahodného sýra parmezánu vám zaručeně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo a okořenit svou kuchyň novým a chutným receptem!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100g šťavnatého parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce čerstvé petrželky na ozdobu
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 l vařícího vývaru (hovězí nebo zeleninového)
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi si lehce orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidejte rýži a nechte ji zesklovatět.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte horký vývar a pořád míchejte, ať se rýže nepřipálí.
  5. Mezitím si nakrájejte houby a orestujte je na másle.
  6. Když je rýže měkká, přidejte houby do rizota a promíchejte.
  7. Přidejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
  8. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *