14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí steak s pestem a bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný recept na⁢ kuřecí‍ steak s bylinkovým pestem a jemným bramborovým pyré. ⁤Pojďte si vychutnat dokonalou ​kombinaci⁣ chutí ⁢a získat inspiraci pro svůj další gurmánský zážitek. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodný pokrm, který potěší nejen vaše‍ chuťové ⁤buňky, ale i vaše blízké. Buen provecho!

Suroviny

  • 2 kuřecí⁣ řízky
  • 1 hrst⁤ bazalkových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 50g⁤ piniových oříšků
  • 50g Parmazánu
  • 4 středně velké brambory
  • 50g másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na ‌přípravu pesta si nejdříve oloupejte stroužek česneku a nastrouhejte Parmazán.⁤ V mixéru smíchejte bazalkové listy, strouhaný‍ česnek, piniové ‌oříšky, strouhaný Parmazán a postupně přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Kuřecí řízky⁣ osolte⁢ a opepřete z​ obou stran a potřete je připraveným pestem. Nechte⁢ marinovat ‍minimálně 30 minut.
  3. Brambory oloupejte, nakrájejte na ⁢menší‍ kousky‌ a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou. Poté je sceďte a rozmixujte s máslem na⁤ hladké pyré. Osolte a​ opepřete‍ podle‍ chuti.
  4. Před ‍samotnou přípravou steaků ⁤si rozpalte pánvičku a na ​ni dejte marinované ‍kuřecí řízky.⁢ Smažte z obou stran do zlatova.
  5. Smažené kuřecí ​řízky podávejte se šťouchanými bramborami a ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *