Indická zeleninová kari je lahodná a kořeněná vegetariánská pochoutka plná exotických chutí a vůní. S tímto receptem si můžete snadno připravit tradiční indické jídlo, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše zdraví. Nechte se unést do světa indické kuchyně a vyzkoušejte tento aromatický a barevný pokrm. S naším receptem na indickou zeleninovou kari si můžete dopřát autentický zážitek z jídla v pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 400g rajčat z konzervy
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • na podávání: vařená rýže nebo naan chléb

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku a restujeme do měkkosti.
  3. Poté přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme rajčata i s šťávou a kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Po potřešené době ochutnáme a dosolíme a dosolíme podle potřeby.
  6. Servírujeme s vařenou rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *