Indická zeleninová kari je lahodná a kořeněná vegetariánská pochoutka plná exotických chutí a vůní. S tímto receptem si můžete snadno připravit tradiční indické jídlo, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše zdraví. Nechte se unést do světa indické kuchyně a vyzkoušejte tento aromatický a barevný pokrm. S naším receptem na indickou zeleninovou kari si můžete dopřát autentický zážitek z jídla v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 400g rajčat z konzervy
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- na podávání: vařená rýže nebo naan chléb
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku a restujeme do měkkosti.
- Poté přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme rajčata i s šťávou a kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
- Po potřešené době ochutnáme a dosolíme a dosolíme podle potřeby.
- Servírujeme s vařenou rýží nebo naan chlebem.