14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Koření v dušených fazolech
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit dokonale kořeněné dušené fazole s tímto jednoduchým receptem. Kombinace aromatických koření zaručí opravdu lahodný výsledek, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném chutí.

Suroviny

  • 400 g fazolí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si omyjte fazole a nechte je okapat.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte mletou papriku a kmín a dejte chvíli restovat.
  5. Přidejte fazole a zalijte vodou tak, aby byly fazole zcela ponořené.
  6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Zakryjte poklicí a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, dokud nejsou fazole měkké.
  8. Pokud je potřeba, podlévejte vodou během dušení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *