14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit dokonale kořeněné dušené fazole s tímto jednoduchým receptem. Kombinace aromatických koření zaručí opravdu lahodný výsledek, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném chutí.
Suroviny
- 400 g fazolí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si omyjte fazole a nechte je okapat.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte mletou papriku a kmín a dejte chvíli restovat.
- Přidejte fazole a zalijte vodou tak, aby byly fazole zcela ponořené.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Zakryjte poklicí a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, dokud nejsou fazole měkké.
- Pokud je potřeba, podlévejte vodou během dušení.