14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vychutnat tradiční italský dezert? Vyzkoušejte náš recept na lahodné cannoli s ricottovou nádivkou. Těsto je krásně křehké a nádivka z ricotty je lehce sladká a krémová. Určitě potěšíte své chuťové buňky tímto lahodným požitkem. S receptem na cannoli se stanete mistrem italské kuchyně!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 30 g cukru
  • 30 g másla
  • 1/2 vejce
  • 60 ml marsaly
  • Špetka soli
  • 400 g ricotty
  • 100 g cukru
  • 100 g čokolády na nastrouhání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g kandovaných ovoců na drobno nakrájených
  • Šťáva a kůra z 1 citronu

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte nakrájené máslo a promíchejte do vzniku drobenky.
  2. Přidejte vejce a marsalu a hněťte těsto, dokud není hladké. Zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu.
  3. V míse smíchejte ricottu, cukr, vanilkový extrakt, nakrájenou čokoládu, kandované ovoce, citronovou šťávu a kůru. Důkladně promíchejte.
  4. Těsto vyválejte na tenko a vykrájejte kruhy. Obalte kolem speciálních trubiček a upečte v troubě podle návodu na obalu těsta. Nechte vychladnout.
  5. Nádivku naplňte do připravených cannoli a ozdobte čerstvým ovocem nebo lístky máty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *