13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je oblíbená tradiční korejská polévka plná lahodných chutí a exotických ingrediencí. Tato pikantní a osvěžující polévka je bohatá na probiotika a vitaminy, což ji činí skvělou volbou pro zdravý jídelníček. Připravte si ji doma a užijte si autentickou korejskou kuchyni plnou aromatických koření a čerstvých surovin.
Suroviny
- 300g kimchi
- 200g vepřového masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička koření kimchi (volitelné)
- 1 lžíce oleje
- 600ml vody
Postup
- Na pánvi si opečeme na oleji na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriku, pór a prolisovaný česnek.
- Po chvíli přidáme kimchi nakrájené na menší kousky.
- Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, cukr a koření kimchi.
- Povaříme cca 20 minut na středním ohni.
- Hotovou polévku můžeme posypat jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.