13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečená lileková rýže s kuřecím.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý a chutný recept na zapečenou lilkovou rýži s kuřecím masem. Tato jednoduchá a lahodná kombinace přírodních surovin je připravená být váš nový oblíbený pokrm. Postup je snadný a rychlý, takže si můžete vychutnat skvělou chuť i vytříbenou vůni. Užijte si delikátní zapečenou lilekovou rýži s lahodným kuřecím masem a udělejte si sami radost, nebo překvapte své blízké tímto exotickým jídlem.

Suroviny

  • 300 g lilek
  • 1 šálek rýže
  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g sýra
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Lilek očistíme, nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli odstát, potom osušíme ubrouskem.
  2. Rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Necháme vychladnout.
  3. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi s olejem spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
  4. Vymažeme pekáč olejem a na dno naskládáme vrstvu lilků.
  5. Následně přidáme vrstvu uvařené rýže a na ni vrstvu osmaženého kuřecího masa s cibulí a česnekem.
  6. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia a zapékáme pokrm asi 20 minut, dokud nezačne sýr krásně zezlátnout.
  8. Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *