13. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečený květák s hummusem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečený květák s hummusem, který kombinuje křupavost květáku s krémovou a kořeněnou chutí hummusu. Ideální veganská a bezlepková chuťová kombinace pro vaše další obědové menu!

Suroviny

  • 1 hlava květáku
  • 1/4 šálku hummusu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Květák rozkrojíme na menší růžice a umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Na květák nakapeme olivový olej a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Plech s květákem vložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut, dokud květák není zlatě hnědý a hezky měkký.
  5. Po upečení květák vyndáme z trouby a podáváme s hummusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *