13. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečený květák s hummusem, který kombinuje křupavost květáku s krémovou a kořeněnou chutí hummusu. Ideální veganská a bezlepková chuťová kombinace pro vaše další obědové menu!
Suroviny
- 1 hlava květáku
- 1/4 šálku hummusu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C.
- Květák rozkrojíme na menší růžice a umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na květák nakapeme olivový olej a osolíme a opepříme podle chuti.
- Plech s květákem vložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut, dokud květák není zlatě hnědý a hezky měkký.
- Po upečení květák vyndáme z trouby a podáváme s hummusem.