13. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční rýžový pilaf s hovězím masem, který potěší celou rodinu. Jednoduché a chutné jídlo, které se vám bude líbit! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělou večeři.
Suroviny
- 300g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vývaru
- sůl, pepř, koření dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme, dokud není maso dobře propečené.
- Přidáme vývar a osolíme, opepříme a přidáme další koření dle chuti.
- Přidáme rýži a necháme vařit na mírném ohni do změknutí rýže a vstřebání vody.
- Po dokončení podáváme horké, ozdobené bylinkami nebo zeleninou podle vlastní chuti.