13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční syrskou specialitu – Jehněčí kubba s rajčatovou omáčkou. Kombinace jemně mletého jehněčího masa a kubba těsta, podávaná s osvěžující rajčatovou omáčkou, vás rozhodně neurazí. S nutriční hodnotami i kroky přípravy vám tento recept zajistí skvělou chuťovou zkušenost. Zkuste překvapit své chuťové buňky touto exotickou pochoutkou! Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 hrnek bulguru
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, bulgur a koření. Důkladně promíchejte a vytvořte z této směsi menší kulaté koule (kubby).
- Uložte kubby na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidejte na kousky nasekaná rajčata a nechte vařit asi 15 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem. Omáčku rozmixujte dohladka a podávejte spolu s jehněčími kubbami.