13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto alla carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Risotto alla carbonara je svěží a krémové italské jídlo, které spojuje výrazné chutě šunky, sýra a vajec s lahodným rýžovým základem. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek! Navštivte naše stránky a objevte tento jednoduchý receptřecept, který vás zaručeně nadchne. Buon appetito!

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 100g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50g parmezánu
  • 2 vejce
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmažte pancettu do křupava.
  2. Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do změknutí.
  3. Na jiné pánvi osmahněte arborio rýži do sklovata.
  4. Po chvilce přilijte horký vývar, aby rýže dobře vsákla, a vařte do měkka.
  5. Do rýže vmíchejte smaženou pancettu s cibulí a česnekem.
  6. V misce smíchejte nastrouhaný parmezán s vejci.
  7. Přidejte směs parmezánu a vajec do rýže a promíchejte do zhoustnutí.
  8. Pokud je vše nahoře, ozdobte parmezánem a čerstvým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *