13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ramen s vajíčkem a masem je oblíbený japonský pokrm plný lahodných chutí. V této receptuře se dozvíte, jak si připravit domácí ramen s vajíčkem a masem, které vám rozhodně zaručí fantastický gastronomický zážitek. Sledujte náš krok za krokem průvodce a dejte si pořádnou porci lahodného jídla plného exotických chutí.
Suroviny:
- 200g ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 400g hovězího masa (krkovička nebo plec)
- 100g shiitake hub
- 4 stroužky česneku
- 100g řapíkatého celeru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- čerstvý koriandr a pažitka na ozdobení
Postup:
- Nejprve si připravíme vajíčka. Vaříme je 6-7 minut, poté je oloupeme a nakrájíme na půlky.
- V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a nakrájený celer.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmažíme ho dohněda.
- Přidáme na kolečka nakrájené shiitake houby a podlijeme těmi odstoupenou vodou z vaření nudlí.
- Přilijeme rybí a sójovou omáčku a necháme provařit alespoň 5 minut.
- Hotové maso s omáčkou zalijeme přes uvařené nudle.
- Hotové jídlo ozdobíme půlkami vajíček a čerstvým koriandrem a pažitkou.