13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou italskou česnekovou bruschettu s rajčaty! Tato klasická toskánská pochoutka je jednoduchá na přípravu a skvěle chutná. Podávejte ji jako předkrm nebo lehký oběd a překvapte své chuťové buňky autentickým italským kulinářským zážitkem. Láska k dobrému jídlu začíná právě tady!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého italského chleba
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
- Na chlebové plátky natřeme olivový olej a lehce je osolíme.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky a smícháme s prolisovanými stroužky česneku. Dochutíme solí a pepřem.
- Rajčatovou směs rozetřeme na připravené chlebové plátky.
- Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.