13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jídlo – recept na zelený kari s kokosem je plný exotických chutí a vůní. Lehce pikantní omáčka se zeleninou a kokosovým mlékem je skvělou volbou pro milovníky kari jídel. Podávejte s rýží nebo naan chlebem a užijte si chuťový zážitek plný jemně kořeněných a opojných vůní. Snažte se napodobit autentický indický recept a přikrmte svou rodinu tímto lahodným jídlem plným kontrastů a bohatých chutí.
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou papriku a kari koření. Dochutíme solí a pepřem.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, nebo dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte podle chuti a podávejte s rýží.