13. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná rajská omáčka s květákem je dokonalým doplňkem k vašemu oblíbenému těstovinovému jídlu. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jeho lahodná chuť si zamilují všichni členové rodiny. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou kombinaci zeleniny a omáčky.
Suroviny
- 1 malý květák
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička bazalky
- 400g rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Květák očistíme a nakrájíme na menší růžičky.
- Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájený květák a restujeme ho, dokud změkne.
- Přidáme rajčata, tymián, bazalku a protlak a necháme vařit asi 15 minut.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme s těstovinami nebo rýží.