13. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná rajská omáčka s květákem je dokonalým doplňkem k vašemu oblíbenému těstovinovému jídlu. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jeho lahodná chuť si zamilují všichni členové rodiny. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou kombinaci zeleniny a omáčky.

Suroviny

  • 1 malý květák
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bazalky
  • 400g rajčatového protlaku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Květák očistíme a nakrájíme na menší růžičky.
  2. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  4. Přidáme nakrájený květák a restujeme ho, dokud změkne.
  5. Přidáme rajčata, tymián, bazalku a protlak a necháme vařit asi 15 minut.
  6. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *