13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Fried Spring Rolls Recipe Vietnamese Cuisine
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na křupavé Vietnamské jarní rolky doma! Tyto lahodné smažené rolky plné výrazných chutí a čerstvých bylinek jsou oblíbenou pochoutkou v tradiční vietnamské kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si je snadno a rychle. Užijte si autentickou vietnamskou chuť přímo ze své kuchyně!

Suroviny:

  • 1/2 libry mleté vepřové maso
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 šálek mungo klíčků
  • 1 cibulový por, nakrájený na tenké proužky
  • 1 česnek, nasekaný
  • 1 šálek čerstvé nakrájené zelí
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček Spring Roll Wrappers
  • Vajíčko, na potření
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Smíchejte vepřové maso, cibuli, mrkev, mungo klíčky, cibulový por, česnek, zelí, sůl, pepř a cukr v misce.
  2. Nasaďte jednu spring roll wrapper na pracovní plochu. Vložte 2 lžíce směsi do středu wrapperu.
  3. Zahalte wrapper přesně tak, aby byla směs uvnitř. Přeložte boční kraje na směs a pak závitek rolujte až po koncové okraje.
  4. Opakujte tento postup s ostatními spring roll wrappery a směsí.
  5. Potřete vajíčkem svazky, které jste připravili, aby se zalepily.
  6. Smažte svazky v hlubokém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  7. Odstraňte svazky z oleje a dejte je na papírový ručník, aby se zbavily přebytečného tuku.
  8. Servírujte s omáčkou na ponožky nebo podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *