13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánový risotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Parmazánové risotto s houbami, které je oblíbené pro svou krémovou texturu a bohatou chuť. Tento recept kombinuje lahodný parmazán s aromatickými houbami, které dodávají jídlu jedinečnou chuť. Perfektní pokrm pro milovníky italské kuchyně, kterým neodoláte! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné.

Suroviny

  • 200g rýže arborio
  • 100g Parmazánu
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička tymiánu
  • 700ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj nakrájenou cibuli restovat, dokud nebude sklovitá.
  2. Přidejte na kostky nakrájené houby a nechte je chvilku restovat spolu s cibulí.
  3. Přidejte rýži arborio a restujte ji krátce, dokud se neprosklá.
  4. Postupně zalévejte vývarem a za občasného míchání vařte rýži do změknutí. Bude to trvat přibližně 18-20 minut.
  5. Přidejte máslo a parmazán nastrouhaný nad jídlo a zamíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  6. Přidejte tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte horké a posypte dalším Parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *